March 27, 2023

Skupaj za varnost prometa

Agencija za varnost prometa danes organizira Dan nevladnih organizacij "Skupaj za varnost prometa". Predstavili so sodelovanje AVP z nevladnimi organizacijami, portal SPV in Javni poziv 2023. Projektni vodji Kaja in Pia sta predstavili projekt Čista nula, čista vest.
March 7, 2023

Vozniško dovoljenje in alkoholne ključavnice

ALKOHOLNE KLJUČAVNICE Ni potrebno delati strokovnih analiz, te so v EU že zdavnaj narejene in podprte s konkretnimi rezultati učinkovitosti ali neučinkovitosti. Potrebno je zavihati rokave […]
February 24, 2023

Nova delavnica Bodi TI na OŠ Koseze

Na OŠ Koseze smo za učence osmih razredov izvedli našo najnovejšo delavnico Bodi TI. 40% mladostnikov se z alkoholom sreča že pred 13 letom, vse prej pa se mladi srečajo tudi z drogami. Pia in Kaja, projektni vodji ZVP, sta učencem predstavili pasti alkohola in prepovedanih drog, s poudarkom na področju varne mobilnosti.
February 22, 2023

Začetek preventivne akcije 40 dni brez alkohola

ZAČETEK PREVENTIVNE AKCIJE 40 DNI BREZ ALKOHOLA (22. 2. – 8. 4. 2023) Akcija 40 dni brez alkohola poteka že osemnajstič, tokrat z geslom “Beseda zdravi”. […]
February 22, 2023

Pustovanja v Ljubljani: polovica nagovorjenih pod zakonsko mejo 0,24 mg/l

PUSTOVANJA V LJUBLJANI Kurenti in druge pustne maske so te dni intenzivno odganjali zimo, ob tem pa so bili na sporedu prvi večji družabni dogodki v […]
February 20, 2023

Čista nula na pustovanju

Čista nula na pustovanju: po Sloveniji v teh dneh poteka pustno rajanje, katerega del smo z akcijo Čista nula, čista vest tudi mi. Naše moderatorke so v Ljubljani nagovarjale obiskovalce pustnih zabav.
February 17, 2023

Pust veselih ust – Čista nula, čista vest

Pred odhodom na pustovanje načrtujete varen odhod domov. V primeru alkoholiziranosti priporočamo, da poiščete alternativno obliko prevoza.
January 25, 2023

16 let po nesreči

Kaja je bila pred 16 leti brezskrbna učenka 7. razreda na OŠ Riharda Jakopiča, ko je med poletnimi počitnicami dobila klic, da je v prometni nesreči življenje izgubil njen oči. Danes je ponovno obiskala svojo osnovno šolo in s Pio učencem 7. razredov skozi delavnico zv0zi približala vsebine varne mobilnosti.
January 23, 2023

Kar 43% vprašanih že pred 18. letom kupilo alkohol brez preverjanja osebnega dokumenta

Pretekli konec tedna je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala Informativa 2023 v organizaciji Proevent d.o.o., na kateri smo bili prisotni tudi mi. Informativa je namenjena osnovnošolcem, dijakom in študentom saj lahko na enem mestu dobijo informacije o šolanju in zaposlitvi.
January 20, 2023

Zakaj je vredno paziti nase in na druge?

V okviru sodelovanja z SPV Ljubljana smo na OŠ Vič izvedli delavnico zv0zi. Robert in Pia sta učencem predstavila vsebine varne mobilnosti s poudarkom na ČELADI, VARNOSTNEM PASU, HITROSTI in ZBRANOSTI. Učenci so spoznali, kaj pomeni doživeti hudo prometno nesrečo in zakaj je vredno vsak dan paziti nase in na druge.