Zadnja delavnica v tem šolskem letu nas je popeljala na Gorenjsko
June 20, 2024

Hvala za odvzeto vozniško dovoljenje?

Le kdo bi za odvzeto vozniško dovoljenje rekel “Hvala”? Da smo izredno tolerantni do pojava alkohola na cestah že vemo. Pravijo, da se povprečen Slovenec kaj hitro poistoveti z “nesrečnikom”, ki so ga policisti zaustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc. Tako nemalokrat slišimo nabor izgovorov “bilo je prvič”, “samo skočil sem do bližnje lokacije”, “sem blizu doma”, itd. Poznam pa zelo zelo malo ljudi, ki so pa modrim možem hvaležni za odvzem vozniške ali prepoved nadaljnje vožnje. Pa tu ne mislim na tako znano slovensko foušijo, zavistne sosede, jezno ženo ali moža. Mislim na nekaj tistih, ki se zavedajo, kako bi se lahko njihovo nespametno in neodgovorno početje spremenilo v tragiko.

No, obstaja tudi že slišan izgovor “meni se pa kaj takega ne more zgoditi” ali celo hujše “v pijanem stanju vozim se počasneje in bolj previdno”.

Vir: N1INFO

Življenjske zgodbe

Ni komentarja. Zakaj? Že dobro desetletje, občasno naše dijake in osnovnošolce v programu Zv0zi, 5xSTOP je kul, obišče ambasador Andrej, ki iz svoje življenjske zgodbe rad poudari: ”Vse na svetu bi dal, če bi me tistega dne zaustavila policija in prepovedala nadaljnjo vožnjo. Prijatelj bi ostal živ, jaz pa nepoškodovan in brez hude rane izgube najboljšega prijatelja.” Prisluhnite njegovi izjavi…

Dragi policisti, hvala za vaše odgovorno in dragoceno delo. V imenu vseh teh voznikov in vseh na drugi strani se vam iskreno ZAHVALJUJEMO.

Sporočilo za javnost GPU: Alkohol in droge. Med 14-dnevnim nadzorom psihofizičnega stanja policisti preverili skoraj 20.000 voznikov

Comments are closed.