Pijan voznik po dolenjski avtocesti divjal skoraj 215 kilometrov na uro
February 14, 2019
Močno pijan vijugal po avtocesti
February 20, 2019

Novomeški policisti so obravnavali več nesreč, ki so jih povzročili močno pijani vozniki. V Bršljinu je pijani voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri Sevnici je pijani 55-letnik trčil v nasproti vozeče vozilo. Pravi neslavni ‘rekorder’ pa je 50-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola.

Novomeški policisti so bili v petek, 15. februarja popoldne, obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Bršljinu.

Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Novo mesto Alenka Drenik, so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so zaradi nepravilno parkiranega vozila izdali tudi vozniku osebnega avtomobila.

V soboto, 16. februarja okoli 19. ure pa se je zgodila prometna nesreča na cesti med Sevnico in Planino. Po ugotovitvah sevniških policistov je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka več kot 1 miligram alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Trebanjski policisti pa so bili v nedeljo, 17. februarja, okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Trebnjem in Dobrničem vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. 50-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir. 

Leave a Reply