July 5, 2024

Odvzetih 500 vozniških dovoljenj – HVALA

Le kdo bi za odvzeto vozniško dovoljenje rekel “Hvala”? Da smo izredno tolerantni do pojava alkohola na cestah že vemo. Pravijo, da se povprečen Slovenec kaj hitro poistoveti z “nesrečnikom”, ki so ga policisti zaustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc.
June 20, 2024

Zadnja delavnica v tem šolskem letu nas je popeljala na Gorenjsko

Učenci 8. razredov so se z zanimanjem posvetili učenju o varni mobilnosti, ko so jim moderatorji Zavoda Varna pot pred počitnicami opremili s ključnimi znanji o ustreznem, varnem in odgovornem ravnanju v prometu. S pomočjo lastnih aktivnosti, kritičnega razmišljanja in osebne izpovedi žrtve prometne nesreče so se seznanili, da hitrost, agresivno vedenje, motilci, neuporaba zaščitnih sredstev in alkohol nikakor ne sodijo na cesto.
June 18, 2024

Za varnejše poti ljubljanskih sedmošolcev

Danes smo s pomembnimi znanji opolnomočili sedmošolce OŠ Hinka Smrekarja v Ljubljani.
June 14, 2024

Pred poletjem opolnomočili dijake Srednje zdravstvene šole Ljubljana

Za dijake Srednje zdravstvene šole Ljubljane smo pipravili park varne mobilnosti. Da bodo na cesti lahko varni in odgovorni, smo jih na štirih postajah opremili s teorijo in praktičnimi izkušnjami.
June 12, 2024

Na nevarnosti in izzive v prometu smo opozorili dijake Gimnazije Bežigrad

aktivni udeleženci v prometu, nekateri pa se tudi že pripravljajo na vozniški izpit za avto. Bili so več kot odlična publika za vsebine s področja varne mobilnosti, ki jim bodo pomagale ohranjati življenje in zdravje.  
June 11, 2024

Na OŠ Vič z devetošolci aktivno preoznavali elemnte varne mobilmnosti

Z devetošolci OŠ Vič smo pred jutrišnjo valeto in tik pred odhodom v svet odgovornih mladih spregovorili oelemntih varne mobilnosti in pasteh neodgovornega ravnanja na cesti.
June 9, 2024

V Ljubljani smo nagovarjali z akcijo Čisto nulo

Ljubljanici, nagovarjali z dejstvi o alkoholu in posledicah uživanja te in drugih substanc v oblki mitov in resnic.
June 6, 2024

Zavod Varna pot proti legalizaciji konoplje

Predsednik Zavoda Varna pot in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč ORbert Štaba je izrazil svoje mnenje glede legalizacije konopje: "Kaj želimo narediti sedaj? Mokrem narodu s ponarodelem “glažek ali dva ne škodi« bi sedaj legalno v usta položili še joint, ki je itak “cool” in nekaj normalnega. Naši mladi bodo to sporočilnost razumel točno tako. Si tega res želimo?"
June 4, 2024

Robert Štaba za N1: Smo Slovenci preveč agresivni in egoistični vozniki?

Kakšna je pravzaprav naša prometna kultura? Smo Slovenci preveč agresivni in egoistični vozniki? In kaj način vožnje pove o nas samih?Na to in še več je predsednik Zavoda Varna pot, Robert Štaba, odgovarjal za n1info.si novinarki Manci Turk.
May 27, 2024

Delavnica zv0zi na OŠ Dornberk

Danes sta se Robert Štaba in Andrej Pegan odpeljala v prečudovito okolje, obkroženem z vinogradi. Na OŠ Dornberk sta za učence tretje triade izvedla delavnico zv0zi .