85% starejših na F3ŽO podpira 0,0 za vse voznike
September 29, 2022
Čista nula ob Svetovnem dnevu oživljanja
October 14, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na avtocesti A1 izven naselja Dramlje iz smeri Tepanja proti Ljubečni, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h, so policisti izmerili prekoračitev največje dovoljene hitrosti vozniku osebnega avtomobila, in sicer je vozil kar 202 km/h. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu policisti odredili še test. Voznik je bil začetnik. Za prekrška je predpisana globa v skupni višini 2400 evrov in 36 kazenskih točk.

Policisti so vozniku začetniku, ki je prekoračil dovoljeno hitrost, odredili še test, ki je pokazal pozitiven rezultat na prepovedane droge (kokain in kanabis). Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil, zasegli pa so mu tudi posušene rastlinske delce zelenorjave barve, katere bodo poslali v analizo.

Zoper voznika začetnika bodo policisti zaradi prekoračitve hitrosti in odklona strokovnega pregleda na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog. 

V Srgaših pa so policisti posredovali ob previsoki hitrosti skozi naselje. Voznik Porscheja je namreč vozil 153km/h, omejitev je pa 50km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi pa še obdolžilni predlog.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.