Ljubljani trčila avto in e-skiro, voznik skiroja huje poškodovan
July 6, 2022
Kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo?
July 12, 2022

Spletni medij 24ur.com poorča: “Pijan 53-letni hrvaški voznik, ki je v avtomobilu prevažal dva otroka, je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal skozi mejni prehod na Obrežju. Na lov za voznikom, ki je mejni prehod prečkal na delu, ki ni namenjen za prehajanje osebnih avtomobilov, so se odpravili policisti in ga kmalu uspeli zaustaviti. Do streznitve je ostal v priporu, privozil pa si je tudi za 1600 evrov kazni in prepoved vožnje v Sloveniji za eno leto.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v sredo okrog 20. ure opazili voznika avtomobila s hrvaškimi registrskimi oznakami, ki je z nezmanjšano hitrostjo pripeljal na mejni prehod in ga prečkal na delu, ki ni namenjen prehajanju osebnih avtomobilov. Policisti so se takoj odpravili za njim in ga izsledili. 

Ugotovili so, da je 53-letni hrvaški državljan v vozilu prevažal dva otroka, pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ni imel  dokumentov otrok. Policistom je povedal, da je bil iz Zagreba namenjen v Reko, mejni kontroli pa da se je izognil, ker naj bi bil prepričan, da je prečkal cestninsko postajo, in ne mejnega prehoda, saj ni nameraval peljati skozi našo državo. 

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,46 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Poskrbeli so za otroka in obvestili svojce, ki so ju prevzeli.

53-letnika so z obdolžilnim predlogom privedli pred sodišče. Sodnica mu je izrekla 1200 evrov globe in stransko sankcijo prepovedi vožnje v Sloveniji  za obdobje enega leta. Policisti so mu zaradi izmika mejni kontroli izdali še plačilni nalog v višini 400 evrov, so sporočili s PU Novo mesto.

Vozniki pod vplivom alkohola so v lanskem letu na območju Policijske uprave Novo mesto povzročili 155 prometnih nesreč, kar je skoraj za četrtino več kot v letu 2020. V teh nesrečah sta dve osebi izgubili življenje, 16 jih je utrpelo hude poškodbe, še 64 je bilo lažje poškodovanih.” Vir.

Danes se smejemo temu, jutri smo lahko žrtev tovrstnega voznika, zato nasveti ki jih delimo skozi našo akcijo Čista nula, čista vest na Planet TV:

Comments are closed.