2. nacionalna konferenca Zdrava povezava
December 5, 2022
Čarobno in varno
December 8, 2022

December je čas obdarovanj, radosti, želja… Podarimo sebi, bližnjim in vsem drugim največji dar – zdravje in življenje.

Robert Štaba in Pia Golob sta danes sodelovala na novinarski konferenci (posnetek) ob začetku izvajanja decembrske nacionalne preventivne akcije »Varno brez alkohola v prometu«. Na dogodku so k odgovorni vožnji brez alkohola javnost pozvali Agencija za varnost prometa, Policija, Ministrstvo za zdravje, Zavod Vozim in Zavod Varna pot. Več o novinarski konferenci si lahko ogledate na povezavi.

Robert Štaba je izpostavil:

Prvič po času številnih omejitev zaradi pandemije bodo po mnogih slovenskih krajih zaživeli božični sejmi, prireditve, druženja, itd… Glasba, sproščeno vzdušje, prijetna druženja  z družino, prijatelji, kolegi, znanci nam postrežejo tudi z dobro kulinariko in pijačo. V prijetnem vzdušju se kar hitro zgodi, da spijemo kozarec ali dva preveč za varno udeležbo v prometu. Če pred tem nismo načrtovali, kako bomo varno prišli domov, so se ambasadorji Zavoda Varna pot odločili, da pridejo k vam, v vaše okolje. Tako bomo s patruljami obiskali večje prireditve in sejme po Sloveniji in omogočili, da se s čisto nulo odpravite varno domov. Tako boste podarili najlepše darilo sebi, svojim bližnjim in drugim udeležencem v prometu v veselih decembrskih dneh. Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

December je čas, ko je žalost zaradi posledic prometnih nesreč vstopila v mnoge družine, zato je naša skupna dodatna aktivnost naravnana k opominu in razmisleku: alkohol, agresija, hitrost – ne hvala!

Med vami bomo tako tisti, ki so nas prometne nesreče že prizadele, kot tisti, ki to razumejo kot investicijo v nekaj, da se vam ne pripeti… Moderatorji Zavoda Varna pot smo se odločili, da v tem času pridemo k vam v vaše okolje. S prazničnimi patruljami #cistanulacistavest bomo obiskali večje prireditve in božične sejme po Sloveniji* in omogočili, da se s čisto nulo varno odpravite domov. Pri naših moderatorjih lahko opravite preizkus alkoholiziranosti in s tem preverite svoje stanje. Na pot se podajte le trezni – tako boste podarili najlepše darilo sebi, svojim bližnjim in drugim udeležencem v prometu v veselih decembrskih dneh.

Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

*Seznam terminov in lokacij, kje nas najdete v decembru bo v kratkem objavljen na spodnji povezavi:

KAKO ZAUŽITJE ALKOHOLA VPLIVA NA ČLOVEKA MED VOŽNJO?

Comments are closed.