Tradicionalno podpiramo preventivno akcijo 40 dni brez alkohola
February 26, 2020
Opit in s težko nogo vozil po naselju: namesto 50 km/h kar 157 km/h
March 10, 2020

Policisti z območja ljubljanske policijske uprave so imeli čez vikend že kar nekaj dela z alkoholiziranimi vozniki. V petek se je na cesti Dol pri Ljubljani – Selo pri Ihanu okoli 22. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Alkotest je pokazal 0,91 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so ji policisti izdali plačilni nalog, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto nekaj pred polnočjo pa so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika na območju Medvod. Tega voznika so izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola – alkotest je pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob istem času so na Viču policisti imeli v postopku voznika, pri katerem je alkotest pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Obdolžilni predlog bo podan tudi zoper njega.

Vir. 

Comments are closed.