Pijan vozil po napačni smeri na dolenjski avtocesti
March 19, 2021
Odstopil predsednik mariborskega višjega sodišča, ki je pijan povzročil prometno nesrečo
March 24, 2021

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

Spletni medij 24ur.com poroča o vozniku, ki so ga pijanega ustavili policisti in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Peš je odšel s kraja postopka, a se je hitro vrnil po vozilo in nadaljeval z vožnjo:

“37-letnika, ki so ga pijanega ustavili policisti in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, to ni ustavilo. Čeprav je peš odšel s kraja postopka, se je hitro vrnil po vozilo in nadaljeval z vožnjo. Ko so ga policisti še enkrat opazili in ga želeli ustaviti, pa ni upošteval njihovih znakov.

Policisti PU Celje so v ponedeljek, nekaj pred 8. uro zjutraj, na območju Tepanja obravnavali 37-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznik je vozilo zapustil in odšel s kraja, vendar se je po vozilo očitno kar hitro vrnil, saj so ga policisti v dopoldanskih urah opazili v Žičah, kjer so ga poskušali ustaviti, a znakov za ustavljanje ni upošteval.

“Kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju smo voznika, ki je z vožnjo ogrožal tako sebe kot tudi druge udeležence cestnega prometa, uspeli varno ustaviti v centru Slovenskih Konjic. Ker voznik ni hotel izstopiti iz vozila in ni upošteval ukazov policistov, smo uporabili prisilna sredstva. Voznika smo pridržali, ker je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje, brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa smo mu zasegli,” so sporočili s PU Celje in dodali, da bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog, za neodgovorna ravnanja v cestnem prometu pa je prejel globo v višini okoli 2000 evrov.”

Vir.

Comments are closed.