Za nami je vroč vikend in uspešna Čista nula, čista vest v Celju, Velenju in Ljubljani
June 19, 2022
Imamo zakon, ki »ujčka« pijane voznike
June 24, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

V prestolnici se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka. Nesreča se je zgodila na Šmartinski cesti, ko je 30-letnik, voznik osebnega vozila, iz smeri Ljubljana Center vozil proti obvoznici in trčil v 70-letno kolesarko, ki je na kraju nesreče umrla. Zaradi nesreče je bil dalj časa zaprt en prometni pas proti obvoznici.

Nesreča se je zgodila nekaj po 9. uri zjutraj in po doslej znanih informacijah je voznik osebnega avtomobila na semaforiziranem prehodu za pešce trčil v kolesarko, ki se je v tistem trenutku pripeljala po prehodu za pešce. Kot je še dodal policijski inšpektor Borut Božič iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana, naj bi voznik zapeljal v rdečo luč, pri tem je 70-letna kolesarka na kraju nesreče umrla. 

V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, in sicer je rezultat alkotesta pokazal 0,74 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Odrejen je bil še strokovni pregled, da se ugotovi dejanska količina alkohola v krvi.

Policija poziva očividce, naj za razjasnitev okoliščin nesreče pokličejo na najbližjo policijsko postajo oziroma na številko 113. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Policija poziva k upoštevanju cestnoprometnih predpisov

Gre že za enajsto smrtno žrtev v Ljubljani letos, v lanskem letu so jih zabeležili sedem, je še sporočil Božič. Policija skuša z rednim nadzorom prometa zagotoviti varnost v prometu, vendar vseeno opozarja, da lahko za varnost največ storijo vsi udeleženci v prometu sami. Opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in pozornost pri najšibkejših udeležencih v prometu.

Vir.

l

Zavod Varna pot vam ponuja roko pomoči in podpore.

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč žrtvam prometnih nesreč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi.

Življenje se v trenutku spremeni, preproste stvari postanejo zapletene, nič ni več tako, kot je bilo. Sprašujemo se, zakaj se je to zgodilo ravno nam. Doživljamo občutke, da smo sami z bolečino, da nas nihče ne razume. Lahko se pojavi jeza, tesnoba, žalost, občutki osamljenosti in izguba smisla v življenju. Biti v takšni stiski, kaj šele nadaljevati svoje življenje, je velikokrat pretežko, da bi zmogli sami.

Več o programu Skupaj iz stiske..

Comments are closed.