Alkohol in prepovedane droge – med zdravim razumom in pravno državo – mnenje
November 10, 2020
Ob martinovem poostren nadzor prometa
November 11, 2020

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

V martinovem tednu policija še posebej opozarja, da alkohol in volan ne sodita skupaj. Kljub temu je na naših cestah še vedno vse preveč predrznežev, ki s svojim obnašanjem ogrožajo svoja življenja in življenja vseh udeležencev v prometu. Enega takšnih so v ponedeljek popoldne ustavili mariborski policisti. Enainštiridesetletni voznik, doma iz Ljubljane, se sploh ni zavedal, kje se nahaja, niti ni vedel, kako in zakaj se je pripeljal v Majšperk, sporočajo s PU Maribor.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so včeraj popoldan policisti v Majšperku ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila s prebivališčem v Ljubljani in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. “Voznik, ki je bil sicer namenjen v Lenart, se sploh ni zavedal, kje se nahaja, niti ni vedel, kako in zakaj se je pripeljal v Majšperk,” je sporočil Miran Šadl, predstavnik PU Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,88 mg/l alkohola. “Ker se z rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil,” je povedal Šadl.

Policisti so ga pridržali do streznitve, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker na javnem kraju ni uporabljal zaščitne maske in ker je nedovoljeno prehajal med občinami, mu bodo izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, so še sporočili s PU Maribor.

Vir.

Comments are closed.