Alkohol in neprilagojena hitrost lep, sončen, vikend spreminjala v črn
April 20, 2020
Zakaj nismo kos vožnji pod vplivom alkohola?
April 23, 2020

V Prvačini sta trčila tovorni vlak in osebno vozilo znake Audi, ki ga je vozil voznik začetnik. Ta ni ustavil pred prehodom čez železniško progo, ko se mu je približeval tovorni vlak. Strojevodja je sprožil zasilno zavoro, a kljub temu je trčil v vozilo, ki ga je odbilo tri metre nazaj. K sreči nihče ni utrpel poškodb.
Včeraj so bili policisti obveščeni o železniški nesreči na območju naselja Prvačina, kjer je na nezavarovanem prehodu ceste prišlo do trčenja med tovornim vlakom in voznikom začetnikom osebnega avtomobila znamke Audi.
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče med drugim ugotovili, da je bil vzrok nezgode nepravilna vožnja voznika avtomobila čez prehod ceste čez železniško.

22-letni voznik začetnik je peljal po lokalni cesti v naselju Prvačina iz regionalne ceste proti omejenemu prehodu čez železniško progo. Na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v omenjenem kraju mlajši voznik avtomobila ni ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo v času, ko se je prehodu približeval tovorni vlak.

Avtomobil odbilo tri metre nazaj, k sreči nihče ni utrpel telesnih poškodb

Z avtomobilom je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo (prehod je urejen z Andrejevim križem), ne da bi se prepričal, da se prehodu približuje tovorni vlak. V tistem trenutku je namreč z njegove leve strani (iz Volčje Drage) pripeljal 39–letni strojevodja tovornega vlaka, ki je vozil iz Nove Gorice proti Sežani.

Da bi preprečil trčenje z osebnim vozilom je strojevodja sprožil zasilno zavoro, vendar je tovorni vlak kljub temu s prednjim desnim delom lokomotive trčil v prednji levi del osebnega vozila. Po trčenju je avtomobil odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa se je zaustavil dobrih 75 metrov po trčenju z vozilom.

V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na osebnem avtomobilu in lokomotivi je nastala materialna škoda. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je tovorni vlak vozil s predpisano hitrostjo.

Alkotest pokazal, da je voznik bil pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v nadaljevanju postopka vozniku začetniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat z alkotestom je pokazal, da je imel slednji v organizmu 0.26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju nezgode so posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so na lokomotivi preverili morebitni iztek motornih tekočin, zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu. O nezgodi so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo 22-letnemu vozniku začetniku izdali plačilni nalog.

Vir.

Comments are closed.