Iskrena hvala Mestna občina Ptuj
June 14, 2023
Varnejša prihodnost za naše otroke s 5xSTOP je kul
June 15, 2023

Vsako leto v juniju ob koncu šolskega leta se v Zavodu Varna pot osredotočamo na izvedbo številnih pomembnih delavnic, še posebej za učence, ki končujejo osnovno šolo. In tudi letos ni bilo nič drugače!

V ponedeljek smo izvedli delavnice 5xSTOP je kul: STOP hitrosti, alkoholu, drogam in drugim psihoaktivnim snovem, mobitelu in drugim motilcem ter agresivnemu obnašanju za učence 9. razreda na OŠ Ig.

Naše moderatorke so skupaj z učenci razpravljali o pomembnosti varne mobilnosti, zdravih odločitvah, omejevanju uporabe mobilnih telefonov in drugih motilcev ter spoštovanju drugih udeležencev v prometu. Delavnice so bile polne zanimivih dejavnosti, izzivov in praktičnih nasvetov, ki so učence opremili z znanjem in veščinami za varno in odgovorno ravnanje na cestah.

Ko smo jih ob koncu povprašali, kaj jim je bilo tekom delavnic všeč oz. kaj ne, smo dobili lepo popotnico:

“Vse mi je bilo všeč, saj je bilo vse z razlogom.”

Tako smo prispevali majhen delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje!


Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca do srednje šole. Oblikovani so bili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in strokovnjakov, primerno prilagojeni glede na starost in sposobnosti udeležencev. Od leta 2007 smo vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

Comments are closed.