Vroč, soparen vikend in 936 opravljenih preizkusov alkoholiziranosti ekipe Čista nula, čista vest
June 20, 2021
»Spreminjamo lahko v prvi vrsti sebe, težje druge, dobri vzori pocasi, a vztrajno nagovarjajo druge in ti rastejo, se širijo iz dneva v dan.« Robert Štaba za Nedeljski dnevnik
July 2, 2021

Spletni medij 24ur.com poroča:

V Slovenski Bistrici so imeli policisti prejšnjo noč polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, s tem pa ogrožali prometno varnost. Vsem trem so odvzeli vozniška dovoljenja, ker pa niso imeli prevoza, so jih tudi začasno pridržali. Zoper kršitelje so podali obdolžilne predloge na pristojno okrožno sodišče.

Policisti PP Slovenska Bistrica so ponoči pridržali tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V Vrholah pri Laporju so ob 21.05 ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku preizkusa alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku so ugotovili, da ima v organizmu 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l).

Ob 1.35 so v Slovenski Bistrici nato ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l.

Ob 4.00 pa so prav tako v Slovenski Bistrici ustavili še 28-letnega voznika, ki je napihal 0,88 mg/l.

Vsem trem kršiteljem so odvzeli vozniška dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ker so bili brez prevoza do naslova bivanja, so bili pridržani. Zoper vse tri so policisti podali tudi obdolžilne predloge na pristojno okrožno sodišče, so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor (OKC PU MB).

Vir.

Comments are closed.