Po dveh tednih od pridobitve vozniške ostal brez nje zaradi alkohola
September 8, 2021
Avstrijec s ferrarijem pijan v Slovenijo, policija ga je čakala
September 17, 2021
Spletni medij 24ur.com poroča:
“46-letnik je s 3,1 promila alkohola v krvi vozil osebni avtomobil brez registrskih tablic, neregistriran in nezavarovan, ter trčil v kamnito ograjo mostu. Policisti so mu vozilo zasegli.

Trebanjske policiste so v petek nekaj po 15. uri obvestili o prometni nesreči na območju Mirne. Policisti so ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo mostu.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,52 miligrama alkohola, kar je 3,1 promila, so sporočili s PU Novo mesto. Policisti so med postopkom ugotovili, da 46-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil brez registrskih tablic.

Policisti so vozilo zasegli, o številnih kršitvah, za katere je predvidena globa v višini 2.820 evrov, pa so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.