PROJEKT SOPA O POSLEDICAH PREKOMERNEGA PITJA ALKOHOLA, TUDI V PROMETU
June 21, 2018
PRVI DAN AKCIJE ČISTA NULA, ČISTA VEST JE ZA NAMI
June 23, 2018

Danes se zaključuje šolsko leto in s tem tudi veliko vsakdanjih skrbi za dijake in ostale mlade. Sledijo počitnice, ki so čas počitka, zabave in veselja. Veselje je nemalokrat povezano s popolnim odklopom, ko mladi med drugim posežejo tudi po alkoholu in drugih prepovedanih substancah. Trenutek veselja se tako lahko kaj kmalu spremeni v trenutek žalosti in nesreče.

Skupaj z mladimi ambasadorji Zavoda Varna pot se bomo v petek in soboto v akciji Čista nula, čista vest podali po različnih prireditvah po Sloveniji in pred počitnicami ter prihajajočim časom veselja nagovarjali, predvsem mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola ter jih informirali o posledicah takšne vožnje.

Poleg prireditev bodo mobilne patrulje obiskale tudi točke, kjer se mladi zbirajo in uživajo alkoholne pijače.

S programom Čista nula, čista vest tako želimo mlade:
–          spodbuditi k varni udeležbi v prometu,
–          ozavestiti o posledicah vožnje pod vplivom alkohola,
–          informirati o alternativnih načinih poti domov z zabave (s treznim prijateljem, taksije, avtobusom, starši ipd.).
Nemalokrat smo namreč deležni kritičnega razmišljanja, da s takimi aktivnostmi ne moremo preprečiti najhujšega. Sami pa smo mnenja, da ravno s preventivno – izobraževalnimi vsebinami in vašo podporo lahko preprečimo tisto najhujše.

Leave a Reply