Pod vplivom alkohola povzročil čelno trčenje
January 7, 2020
Objave alkohola na družbenih omrežjih škodujejo otrokom in mladim
January 24, 2020

Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik je junija lani vozil močno pijan. Zapeljal je na nasprotni pas in trčil v tovornjak. Sodišče mu je izreklo denarno kazen v višini 10.000 evrov. Pravi, da dogodek obžaluje, a ga ne zna pojasniti.

Po poročanju Primorskih novic je sredi junija lani rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik, sicer redni profesor fizike in astrofizike, na cesti med Ajdovščino in Vipavo zapeljal na nasprotni pas in trčil v tovornjak (vozil ga je 27-letni Madžar), od koder ga je odbilo v obcestni jarek. Strokovni pregled je pokazal, da je vozil pijan. Izvedenka z ljubljanskega inštituta za sodno medicino je ugotovila, da je imel v času nesreče v organizmu kar 1,51 promila alkohola.

Ajdovsko okrajno sodišče ga je spoznalo za krivega, da je z nevarno vožnjo povzročil nevarnost za življenje madžarskega voznika. Izreklo mu je denarno kazen v višini 10.000 evrov, ki jo mora plačati v roku 30 dni, stranske kazni pa ni izreklo.

“Obžalujem dogodek in ga ne znam pojasniti. Škodo, ki je v nesreči nastala, sem že poravnal, za nematerialno škodo pa se globoko opravičujem,” je dejal 66-letni Zavrtanik. Okoliščin nesreč se ne spomni. “Morda sem zakinkal ali zaspal,” je po poročanju Primorskih novic dejal pred preiskovalnim sodnikom. V nesreči je utrpel pretres možganov in lažje poškodbe nadlahti in obraza. Madžarski voznik tovornjaka je bil nepoškodovan.

Vir

V Primorskih novicah se je na dogodek odzval tudi predsednih Zavoda Varna pot, Robert Štaba.

Comments are closed.