S ČISTO NULO, ČISTO VESTJO NA POČITNICE
June 22, 2018
DVODNEVNA ČISTA NULA, ČISTA VEST PRED POČITNICAMI NAGOVORILA VOZNIKE
June 24, 2018

Mladi moderatorji so včeraj na terenu na prireditvah po Sloveniji nagovarjali mlade voznike k odgovorni in trezni vožnji. Prvi dan dvodnevne akcije Čista nula, čista vest so nagovorili preko 1000 obiskovalcev, večinoma mlajših od 30 let. Med njimi je bila več kot tretjina voznikov, ki so sodelovali v naši akciji in opravili preizkus alkoholiziranosti.

 

Rezultati so pokazali, da je 64,9 % voznikov domov odšlo s čisto nulo in čisto vestjo. Dodatnih 25,9 % pa je napihalo pod mejo dovoljenih 0,24 mg/l alkohola. 9,2 % voznikov, ki so napihalo čez dovoljeno mejo je imelo povprečno 0,36 mg/l alkohola.

 

Med treznimi vozniki prevladujejo ženske, saj je med njimi kar 76 % vseh domov odšlo z 0,0. Pri moških je bil ta delež 59 %. Vsi, ki so domov odšli z 0,0 so dobili praktično nagrado družbeno odgovornega podjetja Zavarovalnica Generali.

 

Največ med vsemi vozniki je napihal voznik iz Velenja, ki je imel v krvi 0,47 mg/l alkohola.

 

Z akcijo nadaljujemo danes, ko bomo z mobilnimi patruljami, ki nam jih je omogočilo podjetje Porsche Slovenija, v Ljubljani, Murski Soboti, Mokronogu, Dolskem in Blagovici.

 

Leave a Reply