Na gorenjski avtocesti vozil 184 km/h, pod vplivom alkohola in kokaina
September 11, 2022
Pijan povzročil dve prometni nesreči, ustavili so ga šele policisti
September 26, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Velenjski policisti so zjutraj pri kontroli prometa v okolici ene od velenjskih šol ustavili voznico osebnega vozila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi. Voznica je, preden sta jo policista ustavila, v šolo pripeljala otroka.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so jo policisti pridržali, sledi še obdolžilni predlog. Za storjeni prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in stranska sankcija izrek 18. kazenskih točk. Ker voznica v postopku ni upoštevala ukazov policistov in se je do njiju nedostojno vedla, so ji izrekli še dobrih 750 evrov globe, so še sporočili s PU Celje.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.