Pred šolo odložila otroka in pijana nadaljevala z vožnjo
September 23, 2022
85% starejših na F3ŽO podpira 0,0 za vse voznike
September 29, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“39-letnik je pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil dve nesreči preden so ga, po obvestilu občanov, ustavili policisti. Najprej je na parkirišču trčil v vozilo in pobegnil, nato pa na poti še zletel s ceste in se zaletel v betonsko ograjo.

Iz gostinskega lokala na Dovžu so v petek, nekaj pred 22. uro, poklicali na pomoč novomeške policiste, saj naj bi na parkirnem prostoru voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa so policisti pri Zajčjem vrhu voznika izsledili in ustavili. Ugotovili so, da je 39-letni voznik povzročil še eno prometno nesrečo, ko je peljal iz smeri Dolža proti Zajčjemu vrhu. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo ob stanovanjski hiši.

Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola, prav tako pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so sporočili s PU Novo mesto in dodali, da so mu avtomobil zasegli, o vseh kršitvah pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.