Čista nula danes med študenti na Škisovi tržnici
May 11, 2023
Varne poti za prihodnost: 5xSTOP je kul!
May 30, 2023
PTUJ je KUL!

Danes smo se zopet ustavili na obisku prelepega Ptuja, kjer smo na OŠ Ljudski vrt Ptuj in PŠ Grajena izvedli delavnice 5xSTOP je kul, v katerih je aktivno sodelovalo kar 100 devetošolcev. Delavnice je omogočila Mestna občina Ptuj Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Recimo 5x STOP:

  1. Hitrosti!
  2. Alkoholou in drugim psihoaktivnim snovem!
  3. Neuporabi zaščitnih sredstev!
  4. Agresivnemu obnašanju!
  5. Telefonu in drugim distraktorjem!
OSEBNA IZPOVED ŽRTVE PROMETNE NESREČE

Po pogovoru smo spoznali, da mladostnikom takšnih ali drugačnih izkušenj iz prometa ne manjka, zato je še toliko bolj ključno, da smo pomembnost odgovornega ravnanja v prometu približali tudi z osebno izpovedjo žrtve prometne nesreče in tako na pristen način dodatno zapečatili pomembnost vranega in odgovornega udeleževanja v prometu. Vsak od nas šteje.


PROGRAMI ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

VIZIJA NIČ – NAŠE VODILO

Comments are closed.