Varne poti za prihodnost: 5xSTOP je kul!
May 30, 2023
Iskrena hvala Mestna občina Ptuj
June 14, 2023

V petek in soboto zvečer se je mobilna patrulja Čista nula, čista vest mudila na terenu. Obiskala je živahen center Ljubljane in množičen dogodek na prostem Noč na Vrhniki! Nagovorili smo obiskovalce, tako mlade kot starejše, ter jih opozorili na nezdružljivost alkohola in aktivne udeležbe v prometu.

Na dogodku smo omogočili brezplačen alkotest in nagradili 0,0 voznike ter druge aktivne udeležence v prometu, kot so kolesarji, vozniki skirojev itd. Praktične nagrade sponzorja Generali zavarovalnica so bili le majhen znak naše hvaležnosti za njihov odgovoren prispevek k varnosti na cestah.

V primeru rezultata več kot 0,24 mg alkohola na liter izdihanega zraka, so moderatorke opozorile na nevarnosti in zakonska določila ter ga spodbudile k uporabi alternativnega prevoza (taxi, javni potniški promet, prijatelj, ki ni pil alkohola…).

Z veseljem sporočamo, da smo prejeli izjemno pozitiven odziv s strani obiskovalcev, ki so izrazili svojo podporo naši akciji! Hvala vsem, ki ste se aktivno vključili in pokazali, da vam varnost na cestah ni vseeno. Skupaj gradimo ozaveščeno in odgovorno družbo, ki prispeva k varnosti naših cest. Vsi smo odgovorni za svoje dejanje in skupaj lahko dosežemo veliko!

Iskrena hvala podpornikom Čiste nule!

Comments are closed.