Tovornjak vozil brez dovoljenja in s kar 2,6 promila alkohola v krvi
August 28, 2020
Zniževanje standardov pri sistemski varnosti otrok je vedno past
September 4, 2020
Belokranjski policisti so ponoči obravnavali trčenje in vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, zasegli neregistrirano vozilo. Še vedno pa iščejo drugo vozilo, ki je bilo udeleženo v trčenju, preverjajo tudi informacije o domnevnem streljanju v zrak.

Policisti iz Črnomlja in Metlike so ponoči v okolici kraja Sovinek ustavljali osebno vozilo znamke pola, ki pa ni ustavil na znak sirene in modre luči ter je po kolovoznih poteh ušel skozi gozd. Avto so pozneje izsledili, a že brez registrskih tablic, o vozniku pa ni bilo ne duha ne sluha, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ravno tedaj je policistom nasproti pripeljal voznik passata, ki pa očitno srečanja s policisti ni bil željan, saj je sunkovito obrnil in odpeljal, pri tem pa od zadaj trčil v clia, ki je ravno tedaj pripeljal iz smeri Ručetne vasi in je zaviral pred križiščem. Po trku je passat odpeljal naprej, policiste pa je tako na kraju počakal le clio, ki ga je vozil 28-letni Črnomaljec.

Policisti so ugotovili, da na avtu ni registrskih tablic, da voznik nima izpita, podvomili so tudi v njegovo psihofizično stanje in so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je potrdil, da je imel 0,79 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zato so mu policisti avto zasegli in zoper njega uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o vozilih in zakona o pravilih cestnega prometa.

Kot so še zapisali na PU Novo mesto, so voznik sivega passata in njegova sopotnika policiji znani, a jih še iščejo. Prav tako še preiskujejo navedbe, da naj bi nekateri akterji v zgodbi streljali v zrak.

Vir.

Comments are closed.