Izživljanje na cesti: vozil z 2,8 promila alkohola v krvi
August 9, 2020
Pijan z avtom zapeljal v lokal
August 26, 2020

FOTO: PU Kranj

V nedeljo je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ogrado in povzročil zastoje na gorenjski avtocesti. Med urejanjem prometa po nesreči pa je pijana voznica trčila v Darsovo označevalno vozilo. K sreči so nastradala samo vozila, so sporočili gorenjski policisti.

Gorenjski policisti so včeraj v roku pol ure na avtocesti pri Brezjah obravnavali dve prometni nesreči. Najprej je voznik osebnega vozila med vožnjo proti Kranju zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ogrado in obstal na voznem pasu. Policisti in delavci Darsa so kraj nesreče takoj zavarovali, organizirali vožnjo mimo mesta nesreče po prehitevalnem pasu in omejili hitrost na 80 km/h.

Kljub zelo vidni prometni signalizaciji je v označevalno vozilo Darsa trčila voznica osebnega vozila, ki je vozila pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). Kot so sporočili s PU Kranj, je to pri taki stopnji alkohola pričakovan rezultat, “ker alkohol pri človeku, sploh če je ta voznik, spremeni popolnoma vse”. “K sreči so nastradala samo vozila,” so dodali.

Vir.

Comments are closed.