Soboška tožilka ponovno vozila pod vplivom alkohola
September 5, 2021
Sedel za volan neregistriranega vozila s 3,1 promila alkohola v krvi in trčil v kamnito ograjo
September 13, 2021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Dobra dva tedna po tistem, ko je pridobil vozniško dovoljenje, je 34-letnik iz Škocjana spet ostal brez njega. Dolenjski policisti so ga namreč v petek zjutraj zalotili pri vožnji pod vplivom alkohola. Kot so navedli, mu je test pokazal 2,4 promila, so sporočili s PU Novo mesto. Krški policisti so obravnavali opitega 37-letnika, ki je divjal po Krškem.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so minuli petek nekaj pred 8. uro pri Osnovni šoli Žužemberk obravnavali 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škocjana, ki so mu zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku začetniku, ki je pridobil pravico voziti osebni avtomobil pred dobrima dvema tednoma, so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno vzeli vozniško dovoljenje, so navedli na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Krški policisti pa so nekaj po 10. uri ustavili 37-letnega voznika iz Ljubljane, ker je divjal po Krškem, izgubil oblast nad vozilom, se zaletel v cestne robnike in pri tem poškodoval obe prednji pnevmatiki. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Za dve kršitvi cestnoprometnih predpisov je dobil plačilni nalog, prislužil pa si je tudi počitek v prostorih za pridržanje policijske postaje, so še navedli na Policiji.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.