Pričetek nacionalne preventivne akcije Alkohol
November 6, 2020
Alkohol in prepovedane droge – med zdravim razumom in pravno državo – mnenje
November 10, 2020
54-letnik, ki so ga dolenjski policisti zaradi nezanesljive vožnje po avtocesti ustavili, se je v postopku nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov, zato so ga s prisilnimi sredstvi obvladali in pridržali. Do 15. novembra sicer traja nacionalna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Dolenjski policisti so sporočili, da so sinoči, nekaj pred 22. uro, na avtocesti pri Trebnjem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. Kršitelj se je nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Spomnimo, da se danes začenja drugi del nacionalne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Policisti bodo preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, poleg tega pa bodo izvedli preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Akcija bo trajala do 15. novembra.

Vir.

Comments are closed.