Na gorenjski avtocesti prometno nesrečo povzročil vinjeni voznik
August 12, 2019
Park varne mobilnosti tudi z vsebinami o problematiki alkohola
September 7, 2019

Policisti so bili obveščeni o vozniku, ki je na primorski avtocesti peljal v nasprotno smer. Nevarno vožnjo naj bi prvi opazili Darsovi nadzorniki na avtocestni bazi na Kozini ter nato obvestili policijo. Ta je vozniku postavila zasedo. Izkazalo se je, da gre za koprskega podžupana Patrika Perošo. Župan Aleš Bržan je sprejel njegov odstop.

Patrik Peroša, ki ga je Aleš Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, je v noči na četrtek s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi. Nato je ugotovil svojo napako, se vrnil do razcepa, in to v napačno smer. Od Razdrtega pa je vožnjo v napačni smeri nadaljeval približno 20 kilometrov do Kozine, kjer so ga pričakali policisti, poročajo Primorske novice.

Test alkoholiziranosti je po navedbah časnika pokazal, da je bil Peroša pijan, saj so v izdihanem zraku namerili 0,92 miligrama, oziroma 1,91 promila alkohola.

Župan Bržan pa je napovedal, da bo ustrezno ukrepal. “Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev, je podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša ta teden naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mi je včeraj ponudil svoj odstop s položaja podžupana,” je sporočil koprski župan in dodal, da bosta s Perošo v ponedeljek na sestanku uredila tudi primopredajo poslov.

Vir. 

Comments are closed.