Pijan povzročil nesrečo
February 22, 2021
Radio Ognjišče: Intervju z Robertom Štabo v okviru akcije 40 dni brez alkohola
March 1, 2021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na neodgovorno voznico je murskosoboške policiste v poznih večernih urah opozorila občanka. Močno vinjena voznica je odklonila preizkus alkoholiziranosti in se je nedostojno vedla do policistov. Na kraj dogodka so poklicali sorodnika, ki je mladoletno hčer in voznico odpeljal domov. Zoper voznico bo vložen obdolžilni predlog.

Policisti PU Murska Sobota so v ponedeljek okoli 22.30 prejeli prijavo občanke, da se na cesti med Mursko Soboto in Noršinci v osebnem avtomobilu joče deklica, voznica, ki je pod vplivom alkohola, pa se z avtom noče umakniti s ceste.

Na kraj so prihiteli policisti in ugotovili, da je bila voznica pod močnim vplivom alkohola. V postopku ni želela sodelovati in se je nedostojno vedla do policistov, so še sporočili z murskosoboške enote.

Ker preizkusa alkoholiziranosti ni opravila po navodilih, so ji policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonila. V vozilu je bila tudi njena hči; policisti navajajo, da je šlo za mlajšo mladoletnico. Na kraj dogodka so poklicali sorodnika, ki je obe odpeljal domov. Zoper voznico bodo podali obdolžilni predlog.

Možje v modrem tako vse udeležence v cestnem prometu znova pozivajo, naj za volan sedejo le trezni, posebno odgovorno pa naj ravnajo, ko imajo v vozilu še otroka. Če voznik uživa alkohol, naj se ne odloči za vožnjo v cestnem prometu, temveč naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa naj se odločijo za uporabo javnega prevoza.”

Vir.

Comments are closed.