Reševalci, zdravniki, policisti in gasilci so enotni: »Varujmo življenja, vozimo trezni!«
December 16, 2020
Zapelji me trezen – Čista nula, čista vest
December 24, 2020

Na žalost je mesec december znan po prometnih nesrečah, ki so posledica vožnje pod vplivom alkohola. Letos poleg daril pod božično smreko podarite sebi in ostalim udeležencem prometa varno mobilnost ter bodite 0,0 voznik ? in naj velja #cistanulacistavest ❗️ 0,?


Celjski policisti so v času policijske ure v Šentjurju obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil pijan voznik. 32-letnik je namreč zapeljal na nasprotno smerno vozišče in pri tem trčil v 19-letnega voznika, ki se je v trčenju lažje poškodoval.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so v sredo malo pred 22. uro obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, ki jo je povzročil pijan voznik.

Nesreča se je zgodila v Šentjurju, v bližini bencinskega servisa Petrol, ko je 32-letni voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Pri tem je trčil v osebno vozilo 19-letnika, ki je ravno v tistem hipu pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Policisti, ki so posredovali na kraju nesreče, so s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili, da je imel 32-letni povzročitelj nesreče 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 19-letnik pa se je v trčenju lažje poškodoval.

Zaradi povzročitve prometne nesreče pod vplivom alkohola bodo 32-letnega voznika kazensko ovadili.

Sicer pa so celjski policisti v sredo obravnavali še 12 prometnih nesreč z materialno škodo. Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vir.

Comments are closed.