Vozil nezanesljivo in pod vplivom alkohola
September 23, 2020
Vozil pijan, uporabljal modre rotacijske luči in se predstavljal za uradno osebo
September 30, 2020

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

Koroški policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje v Dobji vasi vozil s hitrostjo 106 kilometrov na uro. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Na Gorenjskem pa se je voznik traktorja, ki je prav tako “napihal”, zapeljal z vozišča, se prevrnil in pri tem poškodoval.

V četrtek okrog 20. ure so policisti v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 106 kilometrov na uro. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega  zraka (1,6 promila v krvi). Vozniku so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga čaka 1.000 evrov globe in devet kazenskih točk, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Gorenjski policisti pa so včeraj obravnavali traktorista, ki je v Žirovnici pri nadvozu čez avtocesto zapeljal z vozišča in se prevrnil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek zaradi hujše kršitve.

Vir.

Comments are closed.