Pijan na vsak način hotel za volan. Še pravi čas je posredovala policija
October 5, 2020
Alkohol in hitrost – zvesta prijatelja na slovenskih cestah
October 12, 2020

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

Dolenjski policisti so imeli veliko dela, predvsem s pijanimi vozniki, ki so avtomobile vozili tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Edini, ki je imel veljavnega, pa ga je zaradi povzročitve prometne nesreče pod vplivom alkohola izgubil.

Sinoči okoli 22. ure so trebanjske policiste obvestili o prometni nesreči na Prijateljevi ulici v Trebnjem. Policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je nesrečo povzročil 51-letni voznik, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj se v nesreči na srečo ni poškodoval, je pa alkotest pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. O vožnji pod vplivom alkohola so seznanili tudi sodišče.

Ni pa to bil edini pijani voznik včeraj na dolenjskih cestah. Med kontrolo prometa so krški policisti tako med Mrtvicami in Kerinovim Grmom ustavljali voznika, ki na avtomobilu ni imel nameščenih registrskih tablic. Voznik znakov policistov ni upošteval in je vozil naprej, zato so policisti zapeljali za njim in ga ustavili. Ugotovili so, da je avtomobil vozil 22-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligrama alkohola. Avtomobil, v katerem so policisti našli tudi ukradeno registrsko tablico, so zasegli, o kršitvah pa so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Rovišču pri Studencu pa so sevniški policisti imeli opravka s 47-letnikom, ki je prav tako vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola. Tudi njemu so avtomobil zasegli, o kršitvah pa seznanili sodišče.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka pa je avtomobil vozil tudi 49-letnik, ki so ga šentjernejski policisti ustavili v Grmovljah. Tudi njemu so avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Ista usoda je doletela tudi 48-letnika, ki so ga krški policisti ustavili na Valvasorjevem obrežju. Ker ni imel veljavnega vozniškega dokumenta in je vozil pod vplivom alkohola (v litru izdihanega zraka je imel 0,16 miligrama alkohola), so mu vozilo zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Comments are closed.