Čista nula, čista vest s kolegi iz Barcelone
May 30, 2022
26-letnik iz Moravskih Toplic, ki je pijan povzročil nesrečo, v kateri je umrl 17-letnik, bo zaporno kazen služil ob koncih tedna
June 2, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“59-letnik je med vožnjo s traktorjem po klancu navzdol zapeljal s cestišča in zdrsel po pobočju. Traktor se je ustavil šele, ko se je zagozdil v deblo, voznik pa je huje poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Poleg tega da je vozil neregistriran traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je bil tudi pijan.

Policisti so v okolici Podlehnika obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 59-letni voznik traktorja. Kot so sporočili s PU Maribor, je voznik traktorja med vožnjo po klancu navzdol zapeljal izven cestišča, traktor je zdrsel po pobočju in se ustavil zagozden v deblo. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in se pri tem huje poškodoval. 

Policisti so ugotovili, da je 59-letnik vozil neregistriran traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). “Zoper moškega sledi obdolžilni predlog,” so še sporočili policisti.”

Vir


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.