Pod vplivom alkohola po avtocesti vozila v napačno smer
July 13, 2022
Motorist po trku napihal skoraj miligram alkohola v litru izdihanega zraka
August 7, 2022

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Ljubljanski policisti so v nedeljo zjutraj obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil pijan voznik. Končala se je s poškodbami, žal pa je življenje enega od sopotnikov še vedno ogroženo. Zgodila se je v ulici, kjer je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro.

Voznik je v ulici, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro, vozil prehitro, zaradi česar je v blagem desnem ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo, je sporočil predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic

V nesreči je se je eden izmed potnikov v vozilu huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center, njegovo življenje pa je ogroženo. Prav tako so bili lažje poškodovani voznik in še dva potnika v vozilu. 

Po nesreči je voznik kraj zapustil peš in brez pomoči pustil vse  tri poškodovane potnike, policisti pa so ga nato po obvestilih občanov izsledili v bližini ter mu odvzeli prostost.

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,45 mg alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, je o nesreči še zapisal Tomaževic.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.