20-letnik iz okolice Maribora pijan bežal pred policisti z neregistriranim vozilom
January 13, 2019
Pijani kriminalist trčil v semafor, drugi naj bi mu pomagal nesrečo prikriti
January 30, 2019

Na avtocesti med Pesnico in Šentiljem se je zgodila prometna nesreča. Trčili sta dve osebni vozili, od katerih je eno peljalo v nasprotni smeri od dovoljene. V obeh vozilih je bila po ena oseba. Avtocesta je bila nekaj časa zaprta za ves promet.

Prometno nesrečo je zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma z območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije.

Nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje je trčil v nasproti vozečo 56-letno voznico osebnega avtomobila, doma z območja Šentilja.

Po trčenju je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena v vozilu in so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. Povzročitelj je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, 56-letna voznica pa lažje. Reševalci NMP Maribor so oba z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal prisotnost 0,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l), so sporočili mariborski policisti.

Policisti prometne policijske postaje Maribor, ki so opravili ogled kraja nesreče, bodo zoper povzročitelja zaradi storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo (ODT) v Mariboru.

Vozili ‘končali’ približno 200 metrov narazen

V nesreči so posredovali gasilci GB Maribor in reševalci NMP Maribor. “Okoli 20.30 smo preko regijskega centra za obveščanje prejeli obvestilo o čelnem trčenju na avtocesti med Mariborom in Šentiljem. V intervenciji je sodelovalo osem gasilcev, izvozili smo s tremi vozili,” je za 24ur.compojasnil vodja intervencije Tadej Pišek iz Gasilske brigade Maribor.

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, osebni vozili (Renault Clio in Volkswagen Golf) sta bili po besedah vodje intervencije približno 200 metrov stran. Voznico osebnega avtomobila VW Golf pa so morali gasilci s tehničnim posegom rešiti iz poškodovanega vozila. Tudi drugemu vozniku so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP. Na obeh vozilih so odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine na vozišču. Reševalci NMP Maribor so nato oba voznika oskrbeli na kraju in ju prepeljali v UKC Maribor, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Vir.

Leave a Reply