Čista nula, čista vest pred začetkom poletja
June 17, 2021
Vroč, soparen vikend in 936 opravljenih preizkusov alkoholiziranosti ekipe Čista nula, čista vest
June 20, 2021

Včeraj, 18. 6. 2021, smo se moderatorji Zavod Varna pot v večernih urah podali v prvo letošnjo “nekoronsko” akcijo Čista nula, čista vest po lokacijah v Ljubljani, kjer se združujejo mladi in se pričakuje pitje alkoholnih pijač. Vse z namenom, da spodbujamo primeren odnos do alkohola in odgovornost zlasti mladih voznikov, da vozijo trezni. Z akcijami Sloveniji želimo ljudi pripraviti do tega, da načrtujejo varen odhod domov z zabave in s tem prispevajo k uresničevanju Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Nagovorili smo: več kot 900 aktivnih udeležencev v prometu. Preizkus alkoholiziranosti je opravilo 580 oseb. Rezultati pa so pokazali:

0.0 mg/l 30% TREZNI UDELEŽENCI
do 0.24 mg/l (0.5 g/kg) 31% POD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
od 0.24 do 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 22% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
nad 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 17% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE (18 kazenskih točk)

Odgovorne “0,0 vozniki” smo nagrajevali s praktičnimi nagradami sponzorja Generali. Na alkoholizirane voznike pa smo apelirali, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza – naj prosijo za prevoz treznega prijatelja, uporabijo javni prevoz ali pa pokličejo taksi. Naj jih zapeljejo trezni. – UTRINKI S TERENA


DANES NADALJUJEMO: naše mlade moderatorje najdete med 20. in 24. uro, v središču Ljubljane in na ulicah obalnih mest – Koper, Izola, Piran in Portorož. Prevzemimo odgovornost in izberimo pravo odločitev #cistanulacistavest. Če nam skupaj uspe ohraniti eno življenje, nam že to pomeni spodbudo pri uresničevanju ciljev Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Comments are closed.