Pijan trčil v vozilo Policije in pobegnil s kraja nesreče
April 17, 2021
Jutri se odvija okrogla miza “Alkohol – rak rana slovenskega naroda”
April 22, 2021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Pretekli konec tedna so policisti na območju Ormoža ustavili poslanca SNS Janija Ivanušo, ki je vozil pod vplivom alkohola. Dogodek je potrdil vodja poslancev SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki pa je prepričan, da je šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom. Odstopil ne bo, je zatrdil Jelinčič.

Preizkus alkoholiziranosti je ob upoštevanju tolerance pokazal, da je imel poslanec SNS Jani Ivanuša v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola, zaradi česar naj bi prejel 16 kazenskih točk. Ker to ni bil njegov edini prekršek v preteklosti in si je že nabral nekaj kazenskih točk, mu zdaj grozi odvzem vozniškega dovoljenja, je prvi poročal spletni Večer.

Ivanuša navedb o tem ni želel komentirati, je pa dogodek potrdil predsednik SNS Zmago Jelinčič. Kot je pojasnil za STA, je imel poslanec namen le umakniti avto s prireditvenega prostora ter se zatem s taksijem odpeljati domov. Takoj na križišču ga je po Jelinčičevih navedbah čakala policija. Alkotest je pokazal, da je Ivanuša pod vplivom alkohola, dobil je kazenske točke in bo plačal kazen, je še pojasnil prvak SNS.”

Vir.

Comments are closed.