Vozil pijan, ostal brez vozniškega izpita, a to ga ni ustavilo
March 24, 2021
Alkoholiziran voznik s potnikom kar v prtljažniku trčil v drevo
April 4, 2021

Foto: STA

Spletni medij SiolNET poroča o odstopu predsednik mariborskega višjega sodišča, ki je pijan povzročil prometno nesrečo:

“Predsednik mariborskega višjega sodišča Miroslav Pliberšek, ki je pijan povzročil prometno nesrečo, je odstopil. Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je danes prejel obvestilo o njegovem odstopu s položaja predsednika sodišča, so sporočili z vrhovnega sodišča. oglasno sporočilo-0:20

V obvestilu o odstopu je višji sodnik svetnik Miroslav Pliberšek po navedbah vrhovnega sodišča zapisal, “da je edino pravilno in odgovorno z njegove strani, če se v skladu s 3. točko prvega odstavka 63. člena Zakona o sodiščih odpove funkciji predsednika višjega sodišča, s čimer želi prispevati tudi k ohranitvi ugleda Višjega sodišča v Mariboru in sodstva kot celote”, poroča STA.

Kot je v torek poročal časnik Dnevnik, je 57-letni Pliberšek konec januarja vozil pijan in povzročil prometno nesrečo v mariborski četrti Brezje. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v živo mejo iz cipres, pri tem pa je avtomobil prevrnilo na bok. Po navedbah očividcev je bila sreča v nesreči, da ni trčil v skupino osnovnošolcev.

V uradu predsednika višjega sodišča so za STA potrdili, da je imel Pliberšek konec januarja prometno nesrečo. Poudarili so, da je v tej nesreči nastala izključno materialna škoda, ki je tudi že v celoti poravnana.

Policisti so zoper njega podali obdolžilni predlog, zaradi česar lahko ostane brez vozniškega dovoljenja.”

Vir.

Več o nesreči preberite tukaj.

Comments are closed.