Pijani kriminalist trčil v semafor, drugi naj bi mu pomagal nesrečo prikriti
January 30, 2019
Delavnice 5x STOP je kul na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana
January 31, 2019

Na 24ur.com poročajo o novih podrobnostih in razkritjih prometne nesreče, v katero sta bila vpletena dva kriminalista. Ob tem so objavili tudi komentar predsednika Zavoda Varna pot Roberta Štaba na nedavno prometno nesrečo, ki pravi: “Lahko bi bil namesto semaforja otrok, nosečnica, kot v Mariboru. Ni tolerance. Alkohol in vožnja ne gresta skupaj.”

O nesreči

Kraj nesreče sta zapustila, ustavili so ju šele policisti. Pijana sta bila oba, eden tako hudo, da je padel med hojo okoli avtomobila. Kot smo izvedeli, so policisti zdaj primer predali tožilcem, ki bodo preiskali sume morebitnih kaznivih dejanj obeh vpletenih.

Policisti danes še enkrat odločno poudarjajo, da ničesar ne skrivajo. Včeraj kljub temu niso razkrili, da sta kriminalista, po tem, ko se je eden v sobotni noči zaletel v semafor na Tržaški, skušala kraj celo zapustiti.

Nadzorne kamere so preiskovalcem namreč razkrile, da sta policista s kraja želela oditi, ko so tam že bili policisti, ki so ju nato tudi lovili. “Ko so policisti govorili z reševalci, so videli, da se je iz parkirišča odpeljal avtomobil,”pravi Refik Hodžić iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Prav v tem avtomobilu pa oba pijana kriminalista. Vse to se je dogajalo, preden so jima odredili preizkus alkoholiziranosti. Čemur pa policija – vendarle ne reče pobeg. Po besedah Hodžića sta namreč skušala “zapustiti kraj”.

So se pa policisti zapodili za bežečima in jima namerili visoko vrednost alkohola v krvi – 0,97 in 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. In ugotovili, da povzročitelj trka predvsem – ni vozil trezen.

Celoten prispevek.

Leave a Reply