DRUGI VIKEND ČISTA NULA ČISTA VEST JE ZA NAMI – REZULTATI
June 21, 2020
Alkoholiziran udeleženec v prometu poveča tveganje za nesrečo – intervju z dr. Vesno Radonjič Miholič, spec.klin.psih
July 17, 2020

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

Nesprejemljiva zabava treh moških v Podčetrtku: brezčutno zapeljali čez gosi in se pri tem smejali

Posnetek nasilnežev, ki se znesejo nad gosmi, je sprožil veliko ogorčenje. Zbij eno, zbij. To je slišati na videoposnetku, ki kaže popolnoma nesprejemljivo zabavo treh mlajših moških. Na prigovarjanje sopotnikov je voznik avtomobila pohodil plin, brezčutno zapeljal čez dve gosi, ki sta hodili po cesti, vsi trije pa so se ob tem na ves glas smejali. Ena od gosk je hudo poškodovana, druga jo je odnesla brez poškodb. Policija primer že preiskuje. Na posnetku pa se nazorno vidi tudi to, da so na zadnjih sedežih vozili alkohol.

Klemen Grabljevec z Univerzitetno rehabilitacijskega inštituta Soča je za 24UR ZVEČER ocenil, da gre za izjemno objestno vožnjo, s katero so ogrožali tudi stanovalce naselja. “Lahko bi prišlo do težkih trajnih poškodb, stroški njihovega zdravljenja bi bili samo v prvi etapi zdravljenja od 100.000 do 200.000 evrov. Njihovo objestnost bi plačali vsi davkoplačevalci, ki plačujemo prispevke v zdravstveno blagajno,” je bil oster.

Do vožnje pod vplivom alkohola imamo pri nas še vedno veliko tolerance, opozarja. “Posnetek deluje kot posnetek iz nekega ameriškega mesta, ampak to ni Amerika, to je Podčetrtek. Ni težava v fantih,  ki so tvegali svoja življenja, življenja drugih in prizadetost svojih staršev, težava je v tem, da lokalne oblasti očitno vedo, da se na cestah takšni ekscesi dogajajo, in to dopuščajo,” je opozoril na neaktivnost lokalnih oblasti.

Policija dogodek sicer preiskuje. Kot je še povedal Grabljevec, težko verjame, da okolica ne zazna takšnega početja, a se v Sloveniji takšne stvari pač dopuščajo: “Običajno postanemo vsi pametni, potem ko se zgodi nesreča. Ko pride do hudih poškodb, pa so takšni vozniki potem največji reveži, ki jim je treba pomagati, urediti zdravljenje. Nihče pa ne pomisli, kaj je bil vzrok. Ker to niti ne bi bila nesreča, ampak namerno dejanje.” 

 

Vir.

Comments are closed.