Po obravnavi močno opitih voznikov policisti zbirajo informacije, kje so popivali
September 17, 2021
Čista nula, čista vest na Festivalu za 3. življenjsko obdobje
September 29, 2021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Hrvaška policija je pridržala 67-letnega močno pijanega slovenskega državljana, potem ko je v noči na ponedeljek z avtomobilom zapeljal s ceste v hrvaški Istri in obstal v blatu, je sporočila policijska uprava iz Pulja. Pri Slovencu so namerili skoraj tri promile alkohola v krvi.

Okoli polnoči se je 67-letni Slovenec peljal z avtomobilom s slovensko registracijo iz Buj proti Umagu. V naselju Petrovija je zapeljal s ceste in nato nadaljeval kar po zemlji, dokler se avtomobil ni ustavil v blatu, so zapisali na spletni strani istrske policije. Namerili so mu 2,97 promila alkohola v krvi.

Voznika so pridržali do streznitve, prijavili pa ga bodo tudi sodniku za prekrške. Hrvaški zakon o varnosti prometa na cestah predvideva od 10.000 do 20.000 kun (od 1.333 do 2.666 evrov) denarne kazni ali zaporno kazen do 60 dni za voznike, ki imajo v krvi več kot 1,5 promila alkohola.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.