Pijan na policijsko postajo po zaseženo vozniško dovoljenje
January 24, 2022
Alkohol in njegove posledice
February 1, 2022

Spletni medij Večer.si poroča:

“Včeraj malo po poldnevu je 33-letna voznica povzročila nesrečo na lokalni cesti Vrhole-Ložnica. V Zgornji Ložnici je namreč v križišču z regionalno cesto Oplotnica-Slovenske Konjice izsilila prednost 24-letnemu vozniku osebnega vozila in trčila v desni bok njegovega vozila, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Dodali so, da je bil 24-letnik lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor.

Policisti, ki so obravnavali nesrečo, ta se je zgodila okoli 12.20, pa so ugotovili, da je imela voznica 1,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Takoj so ji odvzeli vozniško dovoljenje in jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zasegli so tudi njeno vozilo in odredili izvedeniški pregled zanj, saj sumijo da pred nesrečo ni bilo tehnično brezhibno.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.