POROČILO S ŠKISOVE TRŽNICE
May 14, 2018
MATURANTSKA PARADA MED MLADIMI VOZNIKI S ČISTO NULO IN ČISTO VESTJO
May 18, 2018
Jutri bodo že 18. zapored ulice po vsej Sloveniji polne maturantk in maturantov, ki se bodo zavrteli v ritmih četvorke. Mladi se bodo zabavali in na svoj način proslavili zaključek srednje šole.
Na maturantski paradi bomo z našo preventivno akcijo Čista nula, čista vest, prisotni tudi mi. Mlade bomo na licu mesta informirali o nevarnostih in posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Vemo, da se bodo mladi jutri predvsem zabavali, bi pa vseeno želeli opozoriti, da je ta zabava, vsaj kar se tiče vožnje, odgovorna. Mladih ne bomo gnjavili in jim žugali, le prijazno bomo nagovorili tiste med njimi, ki so na dogodek prišli z avtomobilom.
Naši moderatorji jim bodo omogočili preizkus alkoholiziranosti in če je vsebnost alkohola previsoka, svetovali, da naj ne sedejo za volan. Če pa bodo sedli za volan z 0.0, bodo za nagrado dobili praktično. Mobilne patrulje bodo med mladimi prisotne po zaključku plesnega dela četvorke, ko bodo mladi začeli z zabavo.
Želimo si, da s skupnimi močmi pripomoremo, da se v petek na naših cestah ne bi zgodila nobena prometna nesreča pod vplivom alkohola.
Dogajanje lahko spremljate tudi na naši FB strani.

Leave a Reply