PREVENTIVNA AKCIJA ČISTA NULA, ČISTA VEST
March 19, 2018
DEBATNI KLUB IN OKROGLA MIZA: ODGOVORNO PITJE: MIT ALI RESNICA?
March 19, 2018
Sodelavci Zavoda Varna pot smo v petek 22.6.2017 v večernih in nočnih urah aktivni po ulicah, prireditvah in lokalih po Sloveniji, kjer smo v okviru projekta „Čista nula, čista vest“ mimoidoče in obiskovalce spodbujali k odgovornosti v prometu in trezni vožnji. Kje smo bili: Rezultati: 24 sodelujočih mladih moderatorjev 924 sodelujočih voznikov in voznic Več kot 4.500 nagovorjenih oseb Več kot 800 opravljenih kilometrov Več 200 ur dela Več kot dve tretjini odgovornih voznikov! Sodelujoči moderatorji tudi v vlogi taksista, ki so vinjenega voznika pripeljali varno domov Policija ustavila tudi naše moderatorje, ki so dokazali svojo zavezo "Čista nula, čista vest" Skozi akcijo smo direktno nagovorili okoli 4.500 obiskovalcev prireditev in lokalov ter mimoidočih v mestih in s sponzorskimi darili družbeno odgovornega podjetja GENERALI zavarovalnica d.d., Ljubljana nagradili 619 odgovornih voznikov in voznic. 42 % sodelujočih je res pokazalo podporo in so s “Čisto nulo in čisto vestjo” zapustili lokale, če pa prištejemo še tiste, ki so napihali do dovoljene meje 0,24 mg/l, pa se ta procent povzpne na kar 67%. Izjave sodelujočih voznikov: “Sploh mi na misel ne pade, da bi pil če vozim! Itak! Super akcija, a jutri pridete spet?“ "Noro je, kar ljudje počnejo po cestah! Kazni so absolutno prenizke za takšne stvari. Vzet avto, vozniško in vse kar ima..." "Zakaj ni meja enostavno 0,0. Ta toleranca se mi zdi "brezveze"! Jaz že po enem kozarcu čutim, da nisem več sposoben vozit, zato je vedno 0,0 ko grem za volan!"


Rezultati:
  • 24 sodelujočih mladih moderatorjev
  • 924 sodelujočih voznikov in voznic
  • Več kot 4.500 nagovorjenih oseb
  • Več kot 800 opravljenih kilometrov
  • Več 200 ur dela
  • Več kot dve tretjini odgovornih voznikov!
Sodelujoči moderatorji tudi v vlogi taksista, ki so vinjenega voznika pripeljali varno domov Policija ustavila tudi naše moderatorje, ki so dokazali svojo zavezo "Čista nula, čista vest" Skozi akcijo smo direktno nagovorili okoli 4.500 obiskovalcev prireditev in lokalov ter mimoidočih v mestih in s sponzorskimi darili družbeno odgovornega podjetja GENERALI zavarovalnica d.d., Ljubljana nagradili 619 odgovornih voznikov in voznic. 42 % sodelujočih je res pokazalo podporo in so s “Čisto nulo in čisto vestjo” zapustili lokale, če pa prištejemo še tiste, ki so napihali do dovoljene meje 0,24 mg/l, pa se ta procent povzpne na kar 67%.

Izjave sodelujočih voznikov:
  • “Sploh mi na misel ne pade, da bi pil če vozim! Itak! Super akcija, a jutri pridete spet?“
  • "Noro je, kar ljudje počnejo po cestah! Kazni so absolutno prenizke za takšne stvari. Vzet avto, vozniško in vse kar ima..."
  • "Zakaj ni meja enostavno 0,0. Ta toleranca se mi zdi "brezveze"! Jaz že po enem kozarcu čutim, da nisem več sposoben vozit, zato je vedno 0,0 ko grem za volan!"

Leave a Reply