Čista nula, čista vest na Slovenskem festivalu vin
April 22, 2022
Vozil pijan, grozil policistu, brez dovoljenja zapustil vozilo
April 26, 2022

Okoli 130 razstavljavljalcev vin se je pod okriljem Proeventove organizacije Slovenskega festivala vin predstavilo v Cankarjevem domu. Na povabilo organizatorja smo se z aktivnostmi #cistanulacistavest z obiskivalci družili tudi mi.

Zagotovo preko 2000 obiskovalcev je obiskalo tudi naš prostor z alkotesti, nagradami Generali zavarovalnice in podporo Ministrstva za zdravje, Mestna občina Ljubljana, Agencija za varnost prometa in Policije. Tudi sami smo bili presenečeni nad sprejemom in zainteresiranostjo, ki so jo obiskovalci izkazali, še največ pa povedo same izjave:

“Vedel sem, kam grem, zato sem prišel z busom, bi pa vseeno ‘pihal’, da vidim in spoznam, kdaj je preveč za vožnjo.”

Tomaž iz Ljubljane

“Ma da pridete tudi k nam ko imamo prireditve, žal nimamo mestnih avtobusov in zato ljudje kar sedejo za volan, četudi so pili. No meni je pokazalo 0.26, malo bom počakal, spil še nekaj vode, kavo pol pa domov.”

Andrej iz Brd

“Tu smo cela štajerska klapa s kombijem, mal bomo ‘zaružili’ vidim pa po rezultatu 1.12, da se me kar hitro prime… hvala bogu za našega treznega šoferja.”

Meta iz Maribora

Tako smo opravili v 2 dneh 1246 alkotestov, najvišji rezulatat obiskivalca je bil 1.35, sicer pa je bilo 52% vseh preizkusov pod dovoljeno mejo 0.24 mg/L.
Kar pa je spodbudnega, da so udeleženci sami ali pa njihovi prijatelji zatrdili, da za volan zagotovo ne bodo šli. Tako je tudi nas namen desežen… še en korak več k ozaveščanju in Viziji NIČ.

Comments are closed.