Poletna Čista nula v Ljubljani in na Vrhniki
June 11, 2023
Slovo od osnovnošolskih klopi, a še pred tem delavnice o varni mobilnosti
June 14, 2023

V petek smo izvedli poučne delavnice 5xSTOP je kul, kjer smo učence na OŠ Olge Meglič in OŠ Mladika ozaveščali o varnosti v prometu ter poudarjali pomembnost upoštevanja prometnih pravil. Skupaj smo se pogovarjali o nevarnostih, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, ter se učili, kako se obvarovati in preprečiti morebitne nesreče. Delavnice 5xSTOP so bile resnično kul!

Pomemben element naših delavnic je bila osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Pripovedovanje in deljenje izkušenj žrtve nam je omogočilo, da smo se bolj poglobili v posledice nepremišljenih dejanj in opozorili na resnost spoštovanja prometnih pravil. Slišati njihovo zgodbo je pustilo globok vtis na učence in jih spodbudilo k odgovornemu ravnanju v prometu.

Ob tej priložnosti bi se radi iskreno zahvalili Mestni občini Ptuj, ki je omogočila izvedbo delavnic v mesecu maju in juniju kar na 6 osnovnih šolah na Ptuju:

  • OŠ Breg,
  • OŠ dr. Ljudevita Pivka,
  • OŠ Ljudski vrt in PŠ Grajena,
  • OŠ Mladika,
  • OŠ Olge Meglič.

Veseli nas, da smo skupaj prispevali k večji ozaveščenosti učencev 9. razredov glede prometne varnosti. Zdaj so bolje pripravljeni na izzive, ki jih prinaša cestni promet, ter zavedajo se, kako pomembno je skrbeti zase in za druge udeležence v prometu.

Skupaj gradimo varnejšo prihodnost za naše otroke.

Utrinki ostalih delavnic:


Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca do srednje šole. Oblikovani so bili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in strokovnjakov, primerno prilagojeni glede na starost in sposobnosti udeležencev. Od leta 2007 smo vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

Comments are closed.