Romunski voznik tovornjaka vijugal po cesti, vozil z 1,16 promila alkohola v krvi
January 8, 2021
Poljski voznik napihal več kot dva promila
January 13, 2021

Mariborski policisti so obravnavali dve nesreči, ki sta ju povzročila voznika pod vplivom alkohola. Na območju Slovenske Bistrice je 24-letnica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v stavbo, nato pa peš odšla s kraja dogodka. V Mariboru pa je 45-letnik trčil v vozilo 26-letnice in s kraja pobegnil, a se je pozneje vrnil. Ker je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja, so mu policisti avtomobil zasegli.

Nekaj po polnoči je na območju Slovenske Bistrice 24-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Svoj avto je nato pustila na kraju nesreče in od tam peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini.

Ugotovili so, da je vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom je pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila, je na kraj dogodka prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da se je v nesreči hudo poškodovala.

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, nadaljnji postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

V Mariboru voznik pobegnil s kraja nesreče

V Mariboru pa je nekaj pred 21. uro 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26-letno voznico osebnega avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (preizkus z alkotestom je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku) in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli, so sporočili s PU Maribor.

Vir.

Comments are closed.