ALKOHOL – SEKUNDARNI ALI PRIMARNI VZROK V PROMETNIH NESREČAH
April 12, 2018
POROČILO S ŠKISOVE TRŽNICE
May 14, 2018

Škisova tržnica je največja kulturno zabavna prireditev za mlade pri nas. Letos poteka že 21. zapovrstjo in tokrat na njej sodeluje tudi Zavod Varna pot s preventivno akcijo Čista nula, čista vest.

Mladim ne bomo žugali, saj vemo, da na Škisovo tržnico pridejo, da se zabavajo in pri tem tudi kaj popijejo. Zagovarjamo pa filozofijo »Ko vozim, ne pijem, ko pijem, ne vozim!«  Tako bomo z našo udeležbo na prireditvi spodbujali primeren odnos do alkohola in odgovornost zlasti mladih voznikov, da se s Škisove v avto ali na kolo usedejo z 0,0 oziroma, da poiščejo alternativno obliko prevoza (npr. taksi ali mestni avtobusni prevoz).

Tudi s tokratno akcijo želimo mlade pripraviti do tega, da načrtujejo varen odhod domov z zabave in s tem pripomorejo k uresničevanju Vizije nič – nič smrtnih žrtev in hudo poškodovanih na naših cestah.

Kje bomo?

Na Kardeljevi ploščadi bomo s stojnico in mobilnimi patruljami prisotni od 12.00 do 17.00 ure, nato pa se z mobilnimi patruljami ponovno vrnemo ob 20.00 uri.

 Zakaj Čista nula, čista vest?

V letu 2017 so v prometnih nesrečah umrli 104 ljudje. V vsaki tretji prometni nesreči s smrtnim izidom pa je bil prisoten tudi alkohol.

Alkohol se v povezavi s cestnim prometom najpogosteje pojavlja v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah ob koncih tedna (petkih, sobotah), še posebej med mladimi.

 Dogajanje lahko spremljate tudi na naši Facebook strani.

Leave a Reply