Panorama, črna kronika – vožnja pod vplivom alkohola
November 8, 2022
Odgovorno ravnanje mladih
November 11, 2022

Jutri, 11. novembra je Martinovo, dan, ko se mošt spremeni v vino. Ob tem potekajo praznovanja, ki jih popestrimo z vinom in drugimi alkoholnimi pijačami. Seveda bomo na prireditvah prisotni tudi z akcijo Čista nula, čista vest.

Danes bomo prisotni na Martinovanju z Fehtarji v klubu Cvetličarna, kjer bomo prisotne nagovarjali k odgovornosti do alkohola v prometu.

V soboto, 12.11.2022, bomo z akcijo Čista nula, čista vest prisotni na prireditvah po Sloveniji. Poiščite nas na Ljubljanski vinski poti od 10h do 17h na ulicah Stare Ljubljane in na Razhodnji v Čatežu, od 12h do 16h.

Naši moderatorji bodo obiskovalce in mimoidoče ozaveščali o škodljivi rabi alkohola in prepovedanih drog ter zlasti o nezdružljivosti z aktivnim vključevanjem v promet, preverjali alkoholiziranost in apelirali na alkoholizirane voznike, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza. Odgovorni “0,0 vozniki” bodo prejeli praktično nagrado sponzorja Generali.

Vsem pa polagamo na srce:

V primeru alkoholiziranost poiščite alternativno obliko prevoza. Za prevoz prosite treznega prijatelja, uporabite javni prevoz ali pa pokličite taksi. Naj vas zapeljejo trezni.

Utrinke z dogodkov spremljajte na našem Facebooku in Instagramu.


Comments are closed.