Sedel za volan neregistriranega vozila s 3,1 promila alkohola v krvi in trčil v kamnito ograjo
September 13, 2021
Po obravnavi močno opitih voznikov policisti zbirajo informacije, kje so popivali
September 17, 2021

Slika je simbolična (Vir: Canva.si)

Spletni medij SiolNET poroča:

“Policisti so ustavili avstrijskega voznika s ferrarijem, ki je najprej pod vplivom alkohola vozil v Avstriji, nato pa so ga policisti ujeli še na slovenskih cestah. Plačati je moral 1.300 evrov, račun pa je že poravnal.

Avstrijec se je z rdečim ferrarijem F430 spider pripeljal z Jezerskega proti Kranju, kjer so ga pričakali slovenski policisti. Na Avstrijca so jih opozorili že avstrijski kolegi, saj so ga pred tem ujeli pri vožnji v alkoholiziranem stanju. Tam je vozil z 1,3 promili alkohola v krvi, proti Kranju pa že z 1,7 promila.

Voznika so pridržali in ga privedli na pristojno sodišče. Dobil je 18 kazenskih točk in globo 1.300 evrov, ki jo je tudi poravnal. Postopek se je s tem končal.

Tak ferrari je danes vreden okrog 90 tisočakov

Ferrari je model F430 izdeloval med letoma 2004 in 2009. Poganjal ga je 4,3-litrski motor V8. Leta 2005 so na ženevski avtomobilski razstavi predstavili tudi različico spider s pomično streho. Naslednik modela je bil ferrari 458. Cene rabljenih ferrarijev F430 se na trgu gibljejo v povprečju med 80 in 90 tisoč evri.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

Comments are closed.