Ob martinovem poostren nadzor prometa
November 11, 2020
Pijana je z otroki v avtu zapeljala v potok in se prevrnila na streho
December 9, 2020
Policisti so 36-letniku od junija letos zasegli že deset vozil, največkrat zato, ker je vozil pijan, pa tudi njegova vozila so bila po večini stara in neizpravna. Nazadnje so ga ustavili v sredo, ko je alkotest pokazal 0,73 miligramov alkohola v izdihanem zraku.

Konjiški policisti so sinoči na območju Loč obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil. Kot so sporočili s PU Celje, je 36-letnik vozil tudi v času omejitve gibanja. Policisti so 36-letniku zasegli vozilo in mu izdali obdolžilni predlog, za sinočnji prekršek pa ga čaka 3.100 evrov globe.

Policisti so tudi sporočili, da so omenjenemu moškemu, pred sinočnjim zasegom, od junija letos zasegli še devet vozil. “Vsa vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena. Več vozil smo mu zasegli tudi že v preteklih letih,” so pojasnili.

36-letnik, ki je doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko so ga obravnavali policisti in mu zasegli vozila, vozil pijan. Sinoči je imel 0,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov je 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim udeležencem. Vozila, ki jih uporablja so v večini primerov stara in pogosto neizpravna ter s tem tudi nevarna, so še pojasnili policisti.

Letos so sicer na območju Policijske uprave Celjepolicisti  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

Vir.

Comments are closed.